AAC lansează scrierea unui Studiu "Componente anticorupţie în campania pentru alegeri parlamentare din noiembrie 2010"

1235033615_Apărarea_drepturilor_pacienţilor_în_judecătoriile_Republicii_Moldova.pdf
1235033620_Защита_прав_пациентов_в_судах_Республики_Молдов
1287417012_ToRnr.1_Componenteanticoruptieinplatformeleelectorale_actualizat_18.10.10.doc

Corupţia este o problemă de interes sporit pentru populaţia Republicii Moldova, motiv din care, în campaniile electorale, partidele politice includ în platformele lor componente privind prevenirea şi combaterea corupţiei. În acelaşi timp, majoritatea partidelor au anunţat priorităţi de integrare în comunitatea europeană şi internaţională, precum şi deschidere spre cooperarea cu societeta civilă.

Avînd în vedere că toate partidele lansează promisiuni anticorupţie, afectate într-o măsură sau alta de carenţe, că anumite partide vor cîştiga alegerile parlamentare din noiembrie 2010 şi vor accede la putere, iar promisiunile electorale de acum vor deveni programe de guvernare, Alianţa Anticorupţie iniţiază scrierea unui studiu în care să fie analizată abordarea partidelor politice în vederea diminuării fenomenului corupţiei din ţară. Studiul urmăreşte scopul responsabilizării partidelor politice pentru promisiunile făcute în domeniul anticorupţie, astfel încît acestea să fie eficiente, realizabile şi conforme aşteptărilor societăţii civile şi a comunităţii internaţionale. Studiul va transmite mesajul Alianţei Anticorupţie că societăţii civile din Republica Moldova îi pasă de ce intenţionează să facă viitorii guvernanţi pentru prevenirea şi combaterea corupţiei din ţară, monitorizîndu-i încă de pe acum.

Persoanele interesate să participe la scrierea acestui Studiu, trebuie să respecte cerinţele prevăzute în termenii de referinţă de mai jos.

 

 

Share.