Conferinţă de presă: ONG îndeamnă mass-media să lupte cu corupţia în instanţele de judecată

2010-09-21/15:23 Asociaţia obştească „PRO Echitate” face apel către mass-media să se implice în campania socială „Juriştii şi ziariştii contra corupţiei în instanţele de judecată”. Preşedintele asociaţiei, Vladislav Roşca, a declarat la o conferinţă de presă că apelul este adresat instituţiilor care au un cuvânt greu de spus în formarea opiniei publice.
„PRO Echitate” roagă să i se pună la dispoziţie spaţiul informaţional necesar pentru a prezenta probe care, potrivit membrilor asociaţiei, vor impune organele abilitate să ia o decizie corectă în ceea ce priveşte combaterea fenomenului corupţiei în instanţele de judecată, transmite Info-Prim Neo.
„Doar prin agitarea continuă a opiniei publice şi implicarea socetăţii civile poate fi eradicat fenomenul corupţiei în justiţie”, a subliniat Vladislav Roşca.
Vitalie Ciofu, membru al asociaţiei, a invitat cu această ocazie presa la prima prezentare de probe a ilegalităţilor comise de unii judecători în cazul Uzinei de zahăr de la Glodeni. Conferinţa de presă este anunţată pentru miercuri.
Liga pentru apărarea drepturilor patrimoniale „PRO Echitate” a fost constituită în septembrie şi înregistrată în octombrie 2009 având scopul de a apăra drepturile patrimoniale, a acorda asistenţă şi consultanţă de specialitate. 

Sursa: www.info-prim.md

Share.