Proiect finanţat de UE publică două studii despre angajamentul RM de a adopta standardele UE în domeniile Proprietăţii Intelectuale şi Achiziţii Publice

Chişinău, 10 Septembrie 2010

Două studii importante elaborate de experţi privind armonizarea legislaţiei din Moldova la standardele UE au fost publicate astăzi de către proiectul finanţat de UE „Suport în implementarea acordurilor dintre UE şi Moldova”: „Legislaţia şi Politicile cu privire la Proprietatea Intelectuală – Armonizarea Legislaţiei la Standardele UE în Republica Moldova” (de Dr. Eugene Stuart, Dna. Linda Scales, Dl. Edoardo Fano, Dna. Gerda Leonaviciene and Dna. Anna Lazareva) şi „Legislaţia şi Politicile în Achiziţii Publice – Armonizarea Legislaţiei la Standardele UE în Republica Moldova” (de Dr. Eugene Stuart şi Dl. Joseph Dalby).  
Evenimentul a fost deschis de către Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, ES Dl. Dirk Schuebel, care a subliniat importanţa implementării principiilor cheie ale legislaţiei UE în achiziţiile publice în beneficiul administraţiei publice şi al întreprinderilor din Moldova. Dumnealui, de asemenea, a mai menţionat că aceste publicaţii reprezintă un studiu important al progreselor realizate în Moldova, precum şi al provocărilor existente în perspectivă, ce ţin de armonizarea legislaţiei şi politicilor la standardele UE în domeniul proprietăţii intelectuale.
Liderul de echipă al Proiectului, Dl. Martin Horseling a menţionat că „acestea sunt publicaţii importante ale Proiectului, oferind suport strategic esenţial pentru autorităţile din Moldova într-un punct semnificativ în procesul de dezvoltare a UE-Moldova. Cвt de important este pentru relaţia UE - Republica Moldova, este clar din faptul că UE continuă sprijinul ambelor sectoare, prin intermediul a două proiecte de Twinning, care vor începe în scurt timp".
Aceste publicaţii au fost binevenite, de asemenea, de către Directorul General al AGEPI, Doamna Liliana Bolocan şi şeful Agenţiei Achiziţii Publice, Domnul Stefan Creangă.

Sursa: http://www.support-md-eu.md/welcome_md.html

Share.