Membrii AAC la întrevedere cu Pirkka Tapiola

Vineri, 16.09.2016 a avut loc întrevederea Membrilor Alianței Anticorupție cu Excelența Sa Pirkka Tapiola, Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
La întrevedere Alianța Anticorupție a fost reprezentată de următorii membri:
Agenția pentru Dezvoltare Regională ”Habitat” – dl Valeriu Rusu, președinte al Alianței Anticorupție;
Transparency International Moldova – dna Lilia Carasciuc;
Centrul Pro Marshall din Republica Moldova – dna Tatiana Busuncian;
Fundația Est-Europeană – dl Sorin Mereacre;
Secretarul Alianței Anticorupție – Angela Buliga.
În cadrul întrevederii au fost discutate următoarele subiecte: regresul și subordonarea politică a instituțiilor publice și de drept; creșterea prețurilor la mărfuri și servicii; exodul populației; lipsa personalului calificat; pierderea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi în sistemul de guvernare; mimarea reformelor în sectoarele cele mai vulnerabile, precum sectorul justiției; corupția politică.
În acest context, E.S., Pirkka Tapiola a subliniat că situația trebuie schimbată din interior, nu din exterior, nimeni din afară nu poate face schimbările necesare.
Membrii Alianței Anticorupție au salutat inițiativa lansată de E.S. Pirkka Tapiola ”Roșu pentru corupție”, și au susținut continuarea acestea. 
La fel, membrii AAC au informat E.S., că prin suportul financiar al Fundației Est-Europene, Alianța Anticorupție a realizat următoarele activități: au fost lansate peste 22 seturi de propuneri în diverse domenii; 19 – apeluri publice; 30 – sesizări către organele responsabile; 3 – expertize ale cadrului legal.
Spre finalul întrevederii E.S. Pirkka Tapiola a promis că va facilita, prin intermediul consilierului său în problemele managementului finanțelor publice, dna Ecaterina Yakovleva, o întrevedere cu dl Pawel Wojtunik, Înalt Consilier al UE pe lângă Prim-ministru în domeniul anticorupției.

 

Share.