Olga Bîtcă: La Guvern și Parlament e același partid, cum va fi efectuată separarea puterilor în stat?

Regimul de urgență în care a fost stabilită o ședință extraordinară a Parlamentului trezește suspiciunea că se încearcă promovarea în funcții de răspundere a unor persoane lipsite de integritate. Opinia aparține președintei Alianței Anticorupție, Olga Bîtcă, informează Politik.md.
Reprezentanta societății civile pune la îndoială faptul că în aceste condiții va fi posibilă verificarea minuțioasă a integrității candidaților la funcțiile de miniștri, iar graba în care s-a făcut acest lucru - denotă o rea credință a clasei politice.
„Sunt o serie de probleme în privința candidaturii domnului Alexandru Jizdan la postul de ministru al Afacerilor Interne, ori situația la MAI cere de mult timp o returnare spre bine. PD își asumă un astfel de candidat? Alexandru Jizdan semnează declarația de integritate în așa condiții? PD nu înaintează o altă candidatură? Raportul Comisiei Juridice numiri și imunități va fi favorabil inclusiv față de candidatura sa, ori verificarea integrității poate efectuată de către Comisie în doar câteva ore? Opoziția va invoca lipsa de integritate în cadrul ședinței?

În condițiile în care la Guvern și în Parlament este același partid, ne interesează cum va fi efectuată separarea puterilor în stat? Mai ales că același principiu este invocat acum de PD și de majoritatea actuală conjoncturala in favoarea sa”, a declarat Olga Bîtcă,  Politik.md. 

Mass-media 

http://politik.md/articles/politic/olga-bitca-la-guvern-si-parlament-e-acelasi-partid-cum-va-fi-efectuata-separarea-puterilor-in-stat/35774/

 

 

Share.